Matematik

Kriseeeeeeeeee- hjælp til opgave c

22. december 2020 af Mountifakol - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med opgave c


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2020 af Soeffi

#0. En der kan hjælpe med opgave c

Du skal finde størsteværdien af følgende funktion:

A(r)=\frac{r^2}{2}\left (\frac{2}{r}-sin \left (\frac{2}{r} \right ) \right ),\;0,5<r<1

Du starter med at differentiere den:

A'(r)=1-r\cdot sin \left (\frac{2}{r} \right )+cos \left ( \frac{2}{r} \right ),\;0,5<r<1

Dernæst løser du A'(r) = 0 med hensyn til r. Denne værdi indsættes i A(r). For en ordens skyld skal du bevise, at det er en størsteværdi.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. december 2020 af mathon

grafvindue for \small A{\, }'(r)

                                       xmin   =  0.5
                                       xmax  =  1.0
                                       ymin   =  0.1
                                       ymax  =  1.0

             


Skriv et svar til: Kriseeeeeeeeee- hjælp til opgave c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.