Matematik

Addere to brøker med ubekendte

26. december 2020 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvordan kan brøkerne i den vedhæftede fil give resultatet 7/6x? Hvor er jeg gået galt?

Vedhæftet fil: nr6.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2020 af mathon

Ikke
7x^2/(6x^2) men 7x/(6x^2) der efterfoelgende forkortes med x - forudsat, at x er forskellig fra 0.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2020 af ringstedLC

\begin{align*} ... &= \frac{2\cdot 2x}{3x\cdot 2x}+\frac{1\cdot 3x}{2x\cdot 3x} \\ &= \frac{4x+3x}{2x\cdot 3x} \\ &= \frac{(x+x+x+x)+(x+x+x)}{6\cdot x\cdot x} \\ &= \frac{7\cdot \cancel{x}}{6\cdot x\cdot \cancel{x}}\;,\;x\neq 0 \\ &= \frac{7}{6x} \end{align*}

eller...

\begin{align*} ... &= \frac{2\cdot 2}{3x\cdot 2}+\frac{1\cdot 3}{2x\cdot 3} \\ &= \frac{4+3}{6x} \\ &= \frac{7}{6x} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2020 af StoreNord

\frac{2}{3x}+\frac{1}{2x}=\frac{4}{6x}+\frac{3}{6x}=\frac{7}{6x}


Skriv et svar til: Addere to brøker med ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.