Matematik

Hvordan udregner man en ægte brøk? (nævner større end tæller)

27. december 2020 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Jf. overskrift :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2020 af mathon

Hvis du med "udregne", mener omskrivning til decimalbrøk,
foregår det ved simpel division (med et passende antal decimaler for en uendelig decimalbrøk).

En uendelig decimalbrøk er en brøk, hvis nævner faktoriseret ikke kun indeholder potenser af primfaktorerne 2 og 5.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. december 2020 af mathon

         \begin{array}{lllll}\textup{Eksempel:}\\\\& \frac{1092}{1386}=\frac{2^2\cdot 3\cdot 7\cdot 13}{2\cdot 3^2\cdot7\cdot11 }=\frac{2\cdot 13}{3\cdot 11}=\frac{26}{33}\approx 0.787879 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2020 af Capion1

Division i hånden kan foretages med et lille trick forinden, hvis man helst vil have tælleren større
end nævneren:
F.eks.                     \frac{2}{7}            gang med 10      \frac{20}{7}  foretag divisionen og dividér resultatet med 10.


Skriv et svar til: Hvordan udregner man en ægte brøk? (nævner større end tæller)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.