Fysik

M18 Et IC3-togs acceleration: mekanikopgave

03. januar 2021 af Krollo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp til b). Således regnede jeg a) ud:

a)
F_{tyn}=m_{lod}*g=76g*9,82\frac{m}{s^2}=0,75N

Mht. b) har jeg brug for hjælp til at forstå hvilke andre kræfter, der vil påvirke loddet end tyngdekraften og normalkraften, og hvordan man regner størrelsen af de kræfter ud. Ved heller ikke, hvordan man skal udregne accelerationens størrelse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2021 af ringstedLC

a) Korrekt. Men en vist omregning af enheder havde ikke været af vejen.

b) Når toget holder eller kører med jævn fart, er loddet påvirket af g og normalkraften. Når ophængspunktet accellererer pga. den kraft, der virker i fremadgående retning, men indtager en ny hvilestilling i vinklen 6.5º, må der være en ligeså stor -, men modsatrettet kraft på det.

Tegn krafternes parallellogram og brug trigonometri til længden/størrelsen på den kraft. Endelig bruges F = m · a.


Skriv et svar til: M18 Et IC3-togs acceleration: mekanikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.