Kemi

afstemning af en reaktion

05. januar 2021 af freja9292 - Niveau: B-niveau

CH3CH2CH2CHO + Cr2O72- → CH3CH2CH2COOH + Cr3+ (sur opløsning)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2021 af MandenMedMangeHatte

Hvad er dit problem?


Svar #2
05. januar 2021 af freja9292

jeg ved ik hvordan jeg skal afstemme den


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} R\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;R\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}OOH\,_{\textit{(aq)}} \;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} \small \textbf{stof}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ C&2&&3\\ Cr&&3&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

                 \small \begin{array}{llllll} 3\,RCHO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;3\,RCOOH\,_{\textit{(aq)}} \;+\;2\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

                 \small \begin{array}{llllll} 3\,RCHO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;3\,RCOOH\,_{\textit{(aq)}} \;+\;2\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

   \small \begin{array}{llllll} 3\,RCHO\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;3\,RCOOH\,_{\textit{(aq)}} \;+\;2\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\textup{oxygen stemmer}

\textup{dvs}

   \small \begin{array}{llllll} 3\,C_3H_7\mathbf{CHO}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;3\,C_3H_7\mathbf{COOH}\,_{\textit{(aq)}} \;+\;2\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}


Skriv et svar til: afstemning af en reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.