Matematik

Logaritme

05. januar 2021 af signe25hansen - Niveau: A-niveau

I perioden 1980 - 2000 kan antallet af retpsykiatriske patienter under tilsyn beskrives ved modellen

f(t) = 297 * 1,0679 ^t 

hvor (t) er antallet af retspsykiatriske patienter under tilsyn til tidspunktet t (målt i år efter 1980)

Bestem fordoblingstiden for f (t)

Gør rede for, hvad konstanterne i modellen fortæller om udviklingen i antallet af retspsykiatriske patienter under tilsyn.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Kald fordoblingstiden T. Der skal så gælde, at f(t+T) = 2*f(t). Erstat f med dens forskrift. Så har du en ligning, hvoraf du kan finde T.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2021 af Anders521

#0 Bestem fordoblingstiden med formlen T2 = ln(2)/ln(a).


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.