Matematik

Parameterfremstilling til linjens ligning

05. januar 2021 af dennis13434 - Niveau: B-niveau

Har vedlagte paramterfremstilling jeg under mig og over hvordan skal omskrives til linjens ligning. 

Parameter fremstillingen ser således ud:

(x,y)=(-3,18) + t(2,-3)

Har også vedlagt mit eget forsøg. 

Nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2021 af peter lind

Du skal finde 2 punkter på linjen nemmes ved at sætte t = 0 og t=1

Derefter brug formlerne 62-64 side 13 i din formelsamling


Svar #2
05. januar 2021 af dennis13434

Så hvis jeg sætter t = 0 får jeg koordinatsættet

P(-3,18)

Og hvis jeg sætter t=1 får jeg koordinatsættet

P(-1,15) 

Herefter 2 punktsformlen får jeg den rette linje

y=6x+36

Korrekt??


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2021 af ringstedLC

Nej. Kun dit ene punkt opfylder linjens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2021 af peter lind

punkterne er korrekte, men du har lavet en regnefejl i den sidste


Svar #5
06. januar 2021 af dennis13434

y= -1,5x + 13,5

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2021 af PeterValberg

Ja, det ser rigtigt ud

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Parameterfremstilling til linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.