Matematik

brøker

06. januar 2021 af mia20000 - Niveau: 7. klasse

Hej :) 

hvordan finder man summen af 3 brøker? 

2/3+3/4+5/8

håber I vil hjælp? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2021 af peter lind

Man sætter det på en fælles brøkstreg. Fællesnævneren er 3*8 = 24


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan anvende 24 som fællesnævner. Dvs. forlæng den første brøk med 8, den anden brøk med 6 og den sidste brøk med 3:

2/3 + 3/4 + 5/8 = 

16/24 + 18/24 + 15/24 = 

49/24


Svar #3
06. januar 2021 af mia20000

kan du godt skrive dine mellem regninger ned så er det nemt at forstå det? 

det vil være en stor hjælp

tror ik at jeg er helt med


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

2/3 + 3/4 + 5/8

Vi forlænger brøkerne med henholdsvis 8, 6 og 3:

2*8/(3*8) + 3*6/(4*6) + 5*3/(8*3) =

16/24 + 18/24 + 15/24 

Så sætter vi på fælles brøkstreg:

(16 + 18 + 15)/24 =

49/24


Svar #5
06. januar 2021 af mia20000

mange tak for hjælpen :) 

kan du lige hjælpe mig med en anden opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Kom med den.


Svar #7
06. januar 2021 af mia20000

jo det omhandler primtal og jeg følger at jeg ikke forstå det rigtig 

Vedhæftet fil:matematik 123.docx

Svar #8
06. januar 2021 af mia20000

ved ikke hvordan man skal løse det 


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. januar 2021 af Bibo53

a) Undersøg hvor mange divisorer tallene 60, 84 og 96 har.

b) Undersøg hvilke af divisorerne i 36 (altså 1,2,3,4,6,9,12,18 og 36), der også går op i 108.

c) Find det mindste af tallene 1\cdot 15,2\cdot 15,3\cdot 15,4\cdot 15,5\cdot 15,\dots, som også 35 går op i.

d) Undersøg hvilke af tallene 2,3,5,7,11,13,17 og 19, der går op i 399.


Svar #10
06. januar 2021 af mia20000

hvordan finder man divisorer tallene har? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. januar 2021 af mathon

d)

     Opløs i primfaktorer:
                                           \small 399=3\cdot 7\cdot 19


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. januar 2021 af Bibo53

#10 Det kan du gøre på mange måder. Det mest simple er at undersøge, hvilke af tallene 1,2,3,4,5,6,7,8 der går op i 60. Du finder så

60=1\cdot 60=2\cdot 30=3\cdot 20=4\cdot 15=5\cdot 12=6\cdot 10,

hvilket viser, at tallet 60 har 12 divisorer. Tallene 84 og 96 har også 12 divisorer, og der er ikke andre tal under 100, der har flere divisorer.


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.