Kemi

hjælp til kemi - matHON

06. januar 2021 af denjwdj - Niveau: A-niveau

Hvor mange proteinkæder indgår totalt set i ATP syntase komplekset (slå gerne op på internettet)?

Udregn den samlede elektrokemiske gradient for H+over mitochondriets indermembran, når potentialeforskellen er -150 mV over indermembranen (matrix negativ)og ved pH 7,2i det intermembranøse rum og pH 7,8i matrixrummet.

Hvad har størst indvirkning på gradientens størrelse: det elektriske potentiale over indermembranen eller forskellen i H+koncentration?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2021 af Stræbende

ATP synthase består af at Fo og F1 domæne. Hvert domæne har forskellige proteinstruktur. Du kan slå op proteinstrukturen af de forskellige domæner på nettet.

Du skal beregne koncentration af H+ ioner ved brug af de pH-tal du har fået. Du benytter formlen:

[H^+]=10^{-pH}

I det intermembranøse rum:

[H^+]=10^{-7.2} M

I matrixrummet:

[H^+]=10^{-7.8} M

Derefter bruger du Nersnt ligningen for beregning af potentiale forskellen (vil jeg mene).


Svar #2
07. januar 2021 af denjwdj

Nej er forvirret, hvordan finder jeg de der domæne tal?


Skriv et svar til: hjælp til kemi - matHON

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.