Matematik

Differentiallininger

07. januar 2021 af aldrigvælgmata - Niveau: A-niveau

Differentialligningen f'(x)=1+f(x)/x har en løsning f, hvis graf går gennem punktet P(1,2).

a) angiv en ligning for grafens tangent i P

En funktion g er bestemt ved g(x)=1/x*f(x),  x>0.

b) gør rede for, at g'(x)= 1/x og benyt dette resultat til at bestemme f(x)

Håber i kan hjælpe.

Vh Louise


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2021 af peter lind

a) Hvis du sætter værdierne for punktet får du hældningen af tangenten. Det sætter du blot ind i ligningen for en ret linje gennem et punkt

b) Differentier g(x) og sæt f'(x) fra differentialligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2021 af ringstedLC

a) P ligger på f, så f(1) = 2. Ved at indsætte disse værdier i diff.-ligningen fås hældningen = f '(x).


Svar #3
10. januar 2021 af aldrigvælgmata

#2

a) P ligger på f, så f(1) = 2. Ved at indsætte disse værdier i diff.-ligningen fås hældningen = f '(x).

#1

a) Hvis du sætter værdierne for punktet får du hældningen af tangenten. Det sætter du blot ind i ligningen for en ret linje gennem et punkt

b) Differentier g(x) og sæt f'(x) fra differentialligningen

Kan det så passe at 

a)  y=1x+3  (??)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2021 af ringstedLC

#3: Nej.

\begin{align*} f'(x) &= 1+\frac{f(x)}{x} \\ f'(1) &= 1+\frac{2}{1}\;,\;(x_0,f(x_0))=(1,2) \\ &= \;? \\ y &= f'(1)\cdot (x-1)+2 \end{align*}


Skriv et svar til: Differentiallininger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.