Matematik

Matematik opgave 4.c

07. januar 2021 af Perikon007 - Niveau: B-niveau

Hej, kan i hjælpe mig med at løse den her opgave? Altså jeg ved godt hvordan jeg skal beskrive mønster. Men hvordan skal jeg skrive den første funktion/del op?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG11.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2021 af Krollo (Slettet)

Har du en funktionsforskrift?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2021 af ringstedLC

Vedhæft hele opgaven og skriv hvad du har beregnet.


Svar #3
07. januar 2021 af Perikon007

Ja her

Vedhæftet fil:Udklip.PNG12.PNG

Svar #4
07. januar 2021 af Perikon007

Her er opgave a:

Vedhæftet fil:Udklip.PNG13.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #5
07. januar 2021 af Krollo (Slettet)

Hvis din funktionsforskrift er f(x)= 29 · 1,0117x, så skal du bare sætte funktionen lig hhv. 100, 200, 400 og 800.

Dvs. for 100:

f(x)=100=29*1.0117^x

Du skal altså isolere x.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2021 af ringstedLC

Væksten pr. år = 11.7% = 0.117


Svar #7
07. januar 2021 af Perikon007

Det gjorde jeg også, men den vil ikke isolere x.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2021 af Krollo (Slettet)

#7

Hov, #6 har ret i, så a burde være 1,117. Derfor:

f(x)=100=29*1.117^x

Bruger du Maple til at løse din opgave? Ellers så skriv gerne, hvordan du isolerer x her.


Svar #9
07. januar 2021 af Perikon007

Jeg bruger Ti-nspire, det er endu være :( Jeg spørger min lære i morgen. Men ellers tak for en hurtig respons :) 


Skriv et svar til: Matematik opgave 4.c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.