Matematik

Skriv følgende tal med eksponentiel notation

08. januar 2021 af Alrighty - Niveau: B-niveau

b=0,000034=3,4*10-6      - resultatet skulle åbenbart være -5 men der er jo 6 decimaler?

e=0,0123*0,00145=0,000017835=1,7835*10-9           - resultatet skulle åbenbart være -5 men der er jo 9 decimaler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2021 af Krollo (Slettet)

Du skal kigge på, hvilken plads tallet efter kommaet står på. Dvs. ift. det første eksempel, så kan du se, at 3-tallet står på den femte plads efter kommaet. Derfor bliver det 3,4-5 og ikke 3,4-6. Dog kunne du godt skrive det som 34-6, eftersom 4-tallet står på sjette plads. Giver det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2021 af mathon

Videnskabelig notation:
    Alle tal T kan noteres:
        
                                                                                                                                                                                                          \small \begin{array}{llllll} & T=a\cdot 10^n\\ \textup{hvor}\\&0\leq a<10\textup{ og }n\in\mathbb{N}\\\\\\ \textup{eks}\\& 0.000034=3.4\cdot 10^{-5}\\\\\\& 0.0123\cdot 0.00145=1.23\cdot 10^{-2}\cdot 1.45\cdot 10^{-3}=1.23\cdot 1.45\cdot 10^{-2+(-3)}=1.7835\cdot 10^{-5} \end{array}


Svar #3
08. januar 2021 af Alrighty

#1 Ah ok, så du mener x i -x afhænger af placeringen af det første decimaltal (når man gør fra venstre mod højre) som ikke er 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2021 af mathon

alle positive tal


Skriv et svar til: Skriv følgende tal med eksponentiel notation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.