Fysik

Opdrift

08. januar 2021 af Krollo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er min argumentation god nok, og er opgaven regnet rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2021 af ringstedLC

#0: Beregningerne er OK. Men husk at Fop kun er af den nedsænkede del af rumfanget. Du kunne argumentere for at personen "rigeligt flyder" ved at beregne:

\begin{align*} F_{op} &= V_{nede}\cdot \rho _{vand}\cdot g+F_{vest}=F_{tyn} \\ V_{nede}= V-V_{oppe} &= \frac{F_{tyn}-F_{vest}}{\rho _{vand}\cdot g} \\ V_{oppe} &= V-\frac{F_{tyn}-F_{vest}}{\rho _{vand}\cdot g} \\ &= 0.098-\frac{100\cdot 9.82-150}{997\cdot 9.82} \;\left (m^3\!-\!\frac{kg\cdot \frac{m}{s^2}-N}{\frac{kg}{m^3}\cdot \frac{m}{s^2}}= m^3\!-\!\frac{\frac{kg\,\cdot\,m}{s^2}}{\frac{kg}{m^2\,\cdot\,s^2}}=m^3 \right ) \\ V_{oppe} &= 0.013\,\text{m}^3 \\V_{oppe,\,\%}&= \frac{0.013\cdot 100}{0.098}\% \Rightarrow 13\%\,\text{af kroppens rumfang er over vandoverfladen} \end{align*}


Skriv et svar til: Opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.