Matematik

Opgave 8 - Bestem arealet af den røde firkant, når x=2

09. januar 2021 af Audioholic - Niveau: B-niveau

Hejsa

a) Jeg har fået arealet til 54 - er det korrekt? Jeg har udregnet arealaet af trekanten, og så har jeg trukket det fra de 60 som er arealet af rektanglet - 60-6 = 54

Jeg er slet ikke sikker på, om det er korrekt.

b) Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal opstille et udtryk?

Vedhæftet fil: Opgave 8.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2021 af ringstedLC

a) Korrekt.

b) Tænk i de samme baner som da du beregnede a), men erstat "2" med x:

\begin{align*} A &= A_{rekt.}-A_{trek.} \\ &= 10\cdot 6-\tfrac{1}{2}\cdot 6\cdot x \\ A&=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2021 af peter lind

a) OK

b) Det gør du på samme måde. Nu er kateterne i trekant blot x og 6


Svar #4
09. januar 2021 af Audioholic

Til b) Er det så blot A=60-1/2*6*x ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2021 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2021 af ringstedLC

#4: som kan reduceres yderligere...


Svar #7
09. januar 2021 af Audioholic

Vil du skrive den? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2021 af ringstedLC

-1/2 · 6 = ?


Skriv et svar til: Opgave 8 - Bestem arealet af den røde firkant, når x=2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.