Matematik

Vektorer

10. januar 2021 af Marj0117 - Niveau: B-niveau

Hjælp jeg har svært ved disse opgaver om vektorer og forstår ikke opgaverne


Svar #1
10. januar 2021 af Marj0117

Opg nr 2 som jeg også har svært ved.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2021 af StoreNord

Find færst tværvektoren til vektor a.
Opstil så ligningen  \overrightarrow{b}=k*\widehat{\overrightarrow{a}}    og se hvad k bliver i den øverste del og i den nederste del.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2021 af Krollo (Slettet)

Ift. opgave 2

Hvis vektor a og vektor b er parallele, giver deres determinant 0. Derfor skal du sige:

a_{1}*b_{2}-a_{2}*b_{1}=2*(7t-5)-(2t-3)*4=0

Isolér t i ovenstående udtryk.


Svar #4
10. januar 2021 af Marj0117

Hvad med denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. januar 2021 af Krollo (Slettet)

#4

a) Brug formlen
\overrightarrow{AC}=\binom{c_{1}-a_{1}}{c_{2}-a_{2}}

b) Da du kender \overrightarrow{AC}, kan du finde enten \overrightarrow{AB} eller \overrightarrow{BC}. Det vides, at determinanten af to vektorer er lig arealet af det parallelogram, de tilsammen udspænder. Derfor må det halve af determinanten være lig arealet af den trekant, som de udspænder. Dvs.A_{\Delta ABC}=\left |\frac{1}{2}*det(\overrightarrow{AC},\overrightarrow{AB}) \right |=\left | \frac{1}{2}*(AC_{1}*{AB_{2}}-AC_{2}*AB_{2}) \right |
Husk at sætte t lig 4 i ovenstående udregning.


Svar #6
10. januar 2021 af Marj0117

Jeg har også meget svært ved disse opgaver!!

Vedhæftet fil:Matemaik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2021 af mathon

Det er noget rod med flere opgaver i samme tråd:

Opret to nye tråde med henholdsvis 
                                                               \small \begin{array}{lllll}\\& \textbf{opgave 5}\\ \textup{og}\\& \textbf{opgave 6} \end{array}


Svar #8
10. januar 2021 af Marj0117

Min fejl opgave 5 skulle ikke med. 


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. januar 2021 af mathon


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.