Matematik

hvor meget koster 100 gram

11. januar 2021 af Gervonta - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har spurgt mange om denne her opgave, men ingen kan rigtig finde ud af det. Så pleas hjælp mig

0,253 kg ost koster 12,65 kr. hvor meget koster 100 gram ost. I må meget gerne vise, hvordan i regnet det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2021 af janhaa

x/0,1 = 12,65/0,253

x = 5 (kr) for 100 g


Svar #2
11. januar 2021 af Gervonta

Tal for det??????

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2021 af ringstedLC

#0

Hej, jeg har spurgt mange om denne her opgave, men ingen kan rigtig finde ud af det. Så pleas hjælp mig

Det her er simpelthen ikke fair.

Du har ikke spurgt om denne opgave før og du har fået masser hjælp til lignende opgaver og endda fået dem regnet ud og stillet op.

Se fx i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1956384

Desuden er #2 uforståelig, ihvertfald for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis 0,253kg (= 253g) ost koster 12,65kr, så er prisen pr. g

12,65kr/253g = 0,05kr/g

og dermed er prisen for 100g

100g * 0,05kr/g = 5kr


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2021 af mathon

                      \small \begin{array}{ccccc} \textbf{prisforhold}&=&\textbf{m\ae ngdeforhold}\\\\ \frac{x}{12.65}&=&\frac{100\;g}{253\;g}\\\\ x&=&\frac{100}{253}\cdot 12.65&=&5 \end{array}


Skriv et svar til: hvor meget koster 100 gram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.