Matematik

mat

12. januar 2021 af DumTilMattt - Niveau: A-niveau

Er der nogen der ved hvordan man kan løse disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2021 af ringstedLC

a) Alt hvad du skal bruge, står i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2021 af mathon

           \small \begin{array}{llllll} \nabla f(x,y)=\begin{pmatrix} 60y^4\cdot x^{-0.4}-250\\ 40x^{0,6}\cdot y^{-0.6}-0.1 \end{pmatrix}\\\\ \nabla f(2\cdot 10^3,10^5)=\begin{pmatrix} 60\cdot (10^5)^4\cdot \left (2\cdot 10^3 \right )^{-0.4}-250\\ 40\cdot \left (2\cdot 10^3 \right )^{0,6}\cdot \left (10^5 \right )^{-0.6}-0.1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 36.9057\\ 3.72541 \end{pmatrix} \end{array}


Svar #3
13. januar 2021 af DumTilMattt

#1 Det er netop det jeg ikke forstår nemlig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2021 af ringstedLC

#3:

\begin{align*} \text{Overskud \textit{som funktion af} timer og investering} &= f(x,y) \;,\;\left\{\begin{matrix} x&=&\text{timer}\qquad\quad\\ y&=&\text{invest. i kr.}\end{matrix}\right. \\ f(2000, 100000) &= ...=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.