Fysik

lille opgave

12. januar 2021 af annekatrine57 - Niveau: B-niveau

hej, er der nogen der kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2021 af peter lind

1) sæt t=0,5 i formlen og regn

2) sæt s(t) = 0 og løs den fremkomne ligning


Svar #3
13. januar 2021 af annekatrine57

Kan du hjælpe med de andre opgaver?


Svar #4
13. januar 2021 af annekatrine57

men hvad skal jeg sætte i g's plads, og der hvor der står s0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2021 af ringstedLC

g = tyngdeacc., altså den acc., der opnås, når tyngdekraften tiltrækker bolden. Den står vist i din FS og ihvertfald i din bog.


Svar #6
13. januar 2021 af annekatrine57

hva mener du med sætte s(t)=0. har fået 1) til 0,7725


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2021 af ringstedLC

#6: 1) er korrekt.

2)

\begin{align*} s(t)=0 &= -\tfrac{1}{2}\cdot g\cdot t^2+s_0\;,\;t\geq 0 \\ s_0 &= \tfrac{1}{2}\cdot g\cdot t^2 \\ t &= \pm\sqrt{\frac{2s_0}{g}} \end{align*}


Svar #8
14. januar 2021 af annekatrine57

Sjal der være minus eller plus foran kvadratroden?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2021 af ringstedLC

#8: Der skal være ± foran kvadratrodstegnet. Beregn begge og forkast den løsning, der ikke opfylder betingelsen.


Skriv et svar til: lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.