Matematik

Differentialligninger

15. januar 2021 af Ocsa - Niveau: A-niveau

Kære allesammen

Jeg mangler hjælp til dette spørgsmål, der vedr. differentialligninger i matematik. Er der mon nogle, der kan hjælpe?? Se det vedhæftede materialer.

På forhånd tak for hjælpen ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2021 af mathon

Separer først de variable.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2021 af mathon

\small \begin{array} {llll} \textup{s\aa \ du har:}\\& \begin{array} {llll} \frac{1}{y}\,\mathrm{d}y=\frac{2x}{x^2-4}\,\mathrm{d}x\\\\ \int \frac{1}{y}\,\mathrm{d}y=\int\frac{2x}{x^2-4}\,\mathrm{d}x \end{array}\\\\ \textup{hvor h\o jre side}&\textup{ integreres ved brug af substitution.} \end{array}


Svar #3
15. januar 2021 af Ocsa

Hvordan vil det se ud, når jeg substitureer højre side?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2021 af mathon

sæt
            \small \begin{array}{lllll}& u=x^2-4\\\ \textup{og dermed}\\& \mathrm{d}u=2x\,\mathrm{d}x \end{array}


Svar #5
15. januar 2021 af Ocsa

Vil den så se sådan ud efter jeg har substitueret?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2021 af mathon

                           \small \small \small \begin{array} {llll} \\& \begin{array} {llll} \frac{1}{y}\,\mathrm{d}y=\frac{2x}{x^2-4}\,\mathrm{d}x\\\\ \int \frac{1}{y}\,\mathrm{d}y=\int\frac{1}{u}\,\mathrm{d}u \end{array}\\\\ \end{array}


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.