Matematik

x-værdi når differentialkvotient er 7

15. januar 2021 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Hej folkens. 

Hvordan skal denne løses? (Opgave i bilag)

Har en idé om at jeg først skal differentiere funktionen: f'(x)=2*3x^2 +1,5+2x

Også skal jeg sætte f'(x)=7 og udregne? 

Altså sådan her: f'(x)=2*3*7^2 +1,5+2*7 =309,5

Er det så 309,5 der er svaret, eller er det differentialkvotienten? For det er jo ikke den men en x-værdi jeg skal finde. 

Håber der er nogle kloge hoveder der lige kan give mig et prej. 

Mvh Silje.

Vedhæftet fil: Dif daf.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2021 af janhaa

f' = 6x^2+1,5+2x=7

etc...


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2021 af janhaa

6x^2+2x-5,5=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2021 af ringstedLC

#0: Du skal- og har differentieret f korrekt. Men at sætte f '(x) = 7 og indsætte 7 i f '(x), er ikke det samme:

\begin{align*} f(x) &= 2x^3+1.5x+x^2 \\ f'(x) &= 6x^2+1.5+2x \\ f'(7) &= 6\cdot 7^2+1.5+2\cdot 7=309.5 \\\\ f'(x)=7&=6x^2+1.5+2x \\ 0&=6x^2+2x-5.5 \\ x &=\;? \end{align*}

Du skal altså løse 2. gradsligningen.


Svar #4
16. januar 2021 af Mojito101

Jeg forstår bedre nu. Mange tak.


Skriv et svar til: x-værdi når differentialkvotient er 7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.