Biologi

Hardy weinberg

15. januar 2021 af Rosamttm - Niveau: A-niveau

Vi har en population på 49000 mennesker. Hver 20. person har en sygdom.

Gør rede for hvor mange bærere af sygdommen CTD der er på Færøerne, når det forudsættes at der er tale om Hardy Weinberg ligevægt. Vis dine beregninger.

Hver 20. person er: 49000/20 = 2450.

Denne gruppe udgør: 2450/49000 = 0,05 = 5% af populationen

Er det svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2021 af peter lind

Det er det ikke.

Hvis du går ud fra at den ikke dominant og andelen er s er s2 = 0,05


Svar #2
15. januar 2021 af Rosamttm

Men jeg skal finde antallet af bærere, og de må have ss. Er det så ikke rigtigt? hvis jeg skulle finde allelfrekvensen, så skulle jeg sige kvadratrod af s?

Hvad mener du svaret er?


Svar #3
16. januar 2021 af Rosamttm

#1 kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2021 af peter lind

Hvis s2 = 0,05 er s=kvrod(0,05) jo andelen af mutationen.med  det syge gen


Skriv et svar til: Hardy weinberg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.