Matematik

Vektor-opgaver

18. januar 2021 af dennis13434 - Niveau: B-niveau

Hej, er mine vedlagte besvarelse korrekt?

Tak for hjælpen

Forresten er

A(-3,1)

B(0,8)

C(5,3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2021 af ringstedLC

1) Tegn trekanten og se, at der er fejl. Du beregner det samme linjestykke to gange.

2) Skal løses vha. vektorregning. Når du tegner trekanten, kan du måske få øje på en projektion, der kan beregne midtpunktet.

3) og 4) Brug eksakte værdier og ikke numeriske, når du regner videre.


Svar #2
18. januar 2021 af dennis13434

Fanger ikke helt 2) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2021 af ringstedLC

Trekanten er ligebenet. Så når projiceres ned på AC fås midtpunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2021 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} \textbf{2)}\\& \overrightarrow{OM}=\overrightarrow{OA}+\frac{1}{2}\cdot \overrightarrow{AC}\\\\& \overrightarrow{OM}=\overrightarrow{OA}+\frac{1}{2}\cdot \left (\overrightarrow{OC} -\overrightarrow{OA} \right )\\\\& \overrightarrow{OM}=\overrightarrow{OA}+\frac{1}{2}\overrightarrow{OC}-\frac{1}{2}\overrightarrow{OA}\\\\& \overrightarrow{OM}=\frac{1}{2}\overrightarrow{OA}+\frac{1}{2}\overrightarrow{OC}\\\\& \overrightarrow{OM}=\frac{1}{2}\cdot \left ( \overrightarrow{OA}+\overrightarrow{OC} \right )\\\\& \overrightarrow{OM}=\frac{1}{2}\cdot\left ( \begin{bmatrix} -3\\1 \end{bmatrix}+ \begin{bmatrix} 5\\3 \end{bmatrix} \right )\\\\& \overrightarrow{OM}=\frac{1}{2}\cdot \begin{bmatrix} 2\\ 4 \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} 1\\2 \end{bmatrix}\\\\& M=(1,2) \end{array}


Svar #5
18. januar 2021 af dennis13434

Så svaret er altså: [1,4,0.35]???


Svar #6
18. januar 2021 af dennis13434

Eller [0,2]


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2021 af mathon

   Nej.


Skriv et svar til: Vektor-opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.