Matematik

Andengradsligning

20. januar 2021 af nick132a - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse den her

a) Løs andengradsligningen 2??^2 + 6?? + 4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2021 af mathon

Skriv ligningen éntydigt.


Svar #2
20. januar 2021 af nick132a

Jeg forstår ikke dit svar


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2021 af mathon

Hvad betyder alle spørgsmålstegnene?


Svar #4
20. januar 2021 af nick132a

Det var en fejl

Vedhæftet fil:mat.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #5
20. januar 2021 af qwerty42

Så kan andengradsligning løses ved en først, at finde diskriminanten d.

d=b^2-4ac=(6)^2-4\cdot 2\cdot 4=36-32=4

Da diskriminanten er større end 0, ved vi, at ligningen har 2 mulige svar der løses således:

x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

Altså vælger vi først den negative "rute", dernæst den positive "rute":

x_1=\frac{-b-\sqrt{d}}{2a}=\frac{-6-\sqrt{4}}{2\cdot 2}=\frac{-6-2}{4}=\frac{-8}{4}=-2

x_2=\frac{-b+\sqrt{d}}{2a}=\frac{-6+\sqrt{4}}{2\cdot 2}=\frac{-6+2}{4}=\frac{-4}{4}=-1


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2021 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll} \textup{2.gradsligning:}&2x^2+6x+4=0\\\\& x^2+3x+2=0\\\\& \begin{array}{ll} a=1\\ b=3 \\ c=2 \\ d=1\\ \sqrt{d}=1\\\\ x=\frac{-b\mp\sqrt{d}}{2\cdot a}\\\\ x=\frac{-3\mp1}{2}\\\\ x=\left\{\begin{matrix} -2\\-1 \end{matrix}\right. \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.