Fysik

Skrå kast

22. januar 2021 af htxelevinød - Niveau: B-niveau

Jeg skal beskrive følgende:

Kinematisk beskrivelse af bevægelser i to dimensioner via det skrå kast, fysiske størrelser og enheder, position, hastighed og acceleration

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2021 af mathon

Kastet bestemmes af begyndelseshastigheden \small \textbf{v}_0 og dennes vinkel \small \alpha med vandret.


Svar #2
22. januar 2021 af htxelevinød

Dannes vinklen alfa vandret eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2021 af mathon

                         \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{v}(t)=\begin{pmatrix} v_0\cdot \cos(\alpha)\\ v_0\cdot \sin(\alpha)-g\cdot t \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} v_{0x}\\ v_{0y}-g\cdot t \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2021 af mathon

Du danner stedvektoren med udgangspunkt i (0,0):
 

                         \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{s}(t)=\begin{pmatrix} x(t)\\y(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} v_{0x}\cdot t\\ v_{0y}\cdot t-\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2\end{pmatrix} \end{array}


Svar #5
22. januar 2021 af htxelevinød

tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2021 af mathon

                         \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{s}(t)=\begin{pmatrix} x(t)\\y(t) \end{pmatrix}= \begin{pmatrix} v_{0x}\cdot t\\ v_{0y}\cdot t-\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2 \end{pmatrix} \\\\ x=v_{0x}\cdot t\Leftrightarrow t=\frac{x}{v_{0x}}\qquad \textup{som indsat i y}\\\\ \textup{giver:}\\\qquad y=-\frac{1}{2}\cdot g\cdot \left (\frac{x}{v_{0x}} \right )^2+v_{0y}\cdot\left (\frac{x}{v_{0x}} \right )\\\\\\ \qquad y=\frac{-g}{2\cdot {v_0}^2\cdot \cos^2(\alpha)}\cdot x^2+\tan(\alpha)\cdot x\quad \textup{som er kasteparablen.} \end{array}


Skriv et svar til: Skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.