Matematik

Netop to punkter

24. januar 2021 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Kan nogle hjælpe mig med b’en? hvordan løser jeg den? Skal jeg finde ekstrema?

Svar #1
24. januar 2021 af javannah5

Jeg har tegnet grafen for f
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2021 af StoreNord

b skal være under det lokale minimum eller over det lokale maksimum.

b skal være netop det lokale minimum eller det lokale maksimum.


Svar #3
24. januar 2021 af javannah5

Jeg fandt det lokale minimum til at være 2
Og det lokale maksimum til at være -2
Hvordan bestemmer jeg b ud fra de to tal?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2021 af StoreNord

b er de lokale ekstremas y-værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2021 af mathon

Den/de xo-værdier, for hvilke  f '(xo) = 0
giver vandret tangent.
Den/de vandrette tangent(er) har foruden røringspunktet nok ét fælles punkt med grafen for f(x).







 


Svar #6
24. januar 2021 af javannah5

så værdierne af b er 2 og -2


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2021 af StoreNord

Nej, de to tal er x-værdier. Hvad er punkternes y-værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. januar 2021 af StoreNord


Svar #9
24. januar 2021 af javannah5

Det er sådan min opgave ser ud
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. januar 2021 af StoreNord

Ja. Men dit svar var forkert.
Bemærk de to vandrette linjer.


Svar #11
24. januar 2021 af javannah5

Hvordan kan man regne sig frem til de tal du har skrevet b1: y=0.67 og b1: y=11.33

og det ser hellere ikke ud til at du har brugt ekstreams værdierne der er skrevet ovenpå, så hvad var pointen med at finde dem? 


Svar #12
24. januar 2021 af javannah5

hvaordan finder jeg frem til punkternes y-værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. januar 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll} y=f(-2)\\\\ y=f(2) \end{array}


Skriv et svar til: Netop to punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.