Fysik

Temperaturstigning i en ledning

25. januar 2021 af louisesørensen2 - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der nogen som vil kigge min bevarelse af følgende opgave efter?

Opgaveformuleringen lyder som følgende:

Antag nu at ledningen er perfekt isoleret og al den afsatte energi derfor kun går til at varme ledningen op og ikke omgivelserne. I denne opgave får du brug for både densitetsbegrebet og opvarmningsformlen (den med varmefylden i).

Ved en spændingsforskel på 132kV, hvor meget varmere vil ledningen da blive på 1 time?

Af følgende oplysninger er der:

Ledningen er 30 km

diameter for ledning = 12 mm

resistansen = 4.1114Ω

spændingsforskellen = 132 kV

densitet for kobber = 8.96 g/cm^3

varmekapacitet for kobber (fast) = 385 J/kg*C

Effekt = 60 MW


Svar #1
25. januar 2021 af louisesørensen2

Jeg har rettet min svar fra 13millioner grader celsius til 184550 grader celsius pga. en dum regne fejl


Skriv et svar til: Temperaturstigning i en ledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.