Fysik

Hvad er frekvensen af en foton med bølgelængden 589nm

25. januar 2021 af MimiJac - Niveau: B-niveau

Hvilken formel skal jeg bruge? Synes efterhånden jeg har prøvet lidt forskelligt :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2021 af janhaa

c=\lambda *f


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2021 af janhaa

f=\frac{3*10^8}{589*10^{-9}}=5,09*10^{14}\,Hz


Svar #3
25. januar 2021 af MimiJac

Tak :) Hvor kommer de 10^-^9 fra?


Svar #4
25. januar 2021 af MimiJac

En anden ting. hvordan finder jeg energien af fotonen i enheden eV og i enheden Joule?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

#3: 1nm = 10-9m

#4 Brug E = h*f og slå h op i din lærebog eller på nettet. h hedder også Plancks konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2021 af mathon

     \small \begin{array}{lllll} E_{foton}=h\cdot f= \left (6.62607\cdot 10^{-34}\;J \cdot s \right )\cdot \left ( 5.08985\cdot 10^{14}\;s^{-1} \right )=3.37257\cdot 10^{-19}\;J= 2.105\;eV \end{array}


Skriv et svar til: Hvad er frekvensen af en foton med bølgelængden 589nm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.