Fysik

Hjælp til energi opgave

26. januar 2021 af 061203 - Niveau: C-niveau

Man ønsker at bestemme nyttevirkningen af et tv med en effekt 395 W. Tv’et omsætter elektrisk energi til at lave lys og lyd, hvilket regnes som nyttige formål. Derudover genereres varme, der kan betragtes som spild. Tv’et placeres i et rum, der måler 7 m·5 m·3 m. Luften i rummet har en densitet på 1,2 kg/m3. Efter 10 minutter måles, at luftens temperatur er steget 2,0 grader.

1) Beregn, hvor meget energi som tv’et har omsat

E=P·t

E= 395 W · 600 s = 237.000 Joule

Tv'et har omsat 237.000 joule 

2) Beregn, hvor meget energi som luften har modtaget

Hvordan gøres dette? evt formel

3) Beregn nyttevirkningen af tv’et

Hvordan gøres dette? evt formel


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2021 af mathon

             \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{2)}\\& E_{\textup{luft}}^{\textup{\, opv.}}=m\cdot c\cdot \Delta T=\left (V\cdot \rho \right ) \cdot c\cdot \Delta T=\left ( 105\;m^3 \right )\cdot \left ( 1.2\;\frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 1.0\;\frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot (2\;C) \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til energi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.