Matematik

Integralregning

26. januar 2021 af Nbl2410 - Niveau: A-niveau

SØGER HJÆLP TIL OPGAVE B

Beskrivelse til punkterne, og særligt hvorfor at grænserne skifter fra -1-1 til 1-7.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2021 af peter lind

Man bruger substutionen t = -x2+3x+5  når x=-1 bliver t = 1 og for x=1 bliver t=7


Svar #3
26. januar 2021 af Nbl2410

Hvad sker der i 3?


Svar #4
26. januar 2021 af Nbl2410

Og hvor kommer de 2*ln fra i 2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2021 af mathon

Hvad sker der i 3?

En stamfunktion til
                                   \small \ln(t)  er   \small t\cdot \ln(t)-t


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2021 af mathon

Og hvor kommer de 2*ln fra i 2)

               \small \begin{array}{lllll} t=-x^2+3x+5\\\\ \frac{\mathrm{d}t }{\mathrm{d} x}=-2x+3\\\\ \mathrm{d}t=\left (-2x+3 \right )\mathrm{d}x\\\\ 2\cdot \mathrm{d}t=2\cdot \left (-2x+3 \right )\mathrm{d}x\\\\\\ \mathbf{{\color{Red} 2}}\cdot \mathrm{d}t=\left (-4x+6 \right )\mathrm{d}x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2021 af peter lind

fra substitutionen t=-x2 + 3x +5  dt = -2x+3dx = 2(-4x+6)dx


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.