Matematik

vektorer - bestem koordinaterne

28. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har denne opgave (vedhæftet), og jeg har fået koordinaterne til D til (-5,6)

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2021 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll} \overrightarrow{AD}=\overrightarrow{AB}+\overrightarrow{AC}=\begin{bmatrix} 3\\1 \end{bmatrix}+\begin{bmatrix} 6\\-2 \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} 9\\-1 \end{bmatrix}\\\\ \overrightarrow{OD}=\overrightarrow{AD}+\overrightarrow{OA}=\begin{bmatrix} 9\\-1 \end{bmatrix}+\begin{bmatrix} -2\\3 \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} 7\\2 \end{bmatrix}\\\\ D=(7,2) \end{array}


Svar #3
28. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

tak...

men jeg forstår ikke, hvor seks-tallet kommer fra?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2021 af mathon

#3                     
                     \small \overrightarrow{AC}=\overrightarrow{OC}-\overrightarrow{OA}=\begin{bmatrix} 4\\1 \end{bmatrix}-\begin{bmatrix} -2\\3 \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} 6\\ -2 \end{bmatrix}


Skriv et svar til: vektorer - bestem koordinaterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.