Matematik

Hjælp til en aflevering

29. januar 2021 af Camilla0276 - Niveau: A-niveau


En lineær funktion går gennem punkterne (-3,1) og (5,6).

1) Bestem ved beregning med to-punkts formlen forskriften.

2) Løs ved beregning ligningen f(x)=-3


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2021 af StoreNord

1)   
Find først hældningen a.
Find så begyndelsespunktet b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2021 af mathon

                   \begin{array}{lllll}\textbf{1)}\\& \begin{array}{lllll} y-y_1=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot (x-x_1)\\\\ y-1=\frac{6-1}{5-(-3)}\cdot (x-(-3))\\\\ y-1=\frac{5}{8}\cdot \left ( x+3 \right )\\\\ y=\frac{5}{8}x+\frac{15}{8}+\frac{8}{8}\\\\ y=f(x)=\frac{5}{8}x+\frac{23}{8} \end{array}\\\\\\ \textbf{2)}\\& \begin{array}{lllll} f(x)=\frac{5}{8}x+\frac{23}{8}=-\frac{24}{8}\\\\ \frac{5}{8}x=-\frac{47}{8}\\\\ 5x=-47\\\\ x=\frac{-47}{5}=-\frac{94}{10}=-9.4 \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til en aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.