Matematik

grafer

30. januar 2021 af august543 - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal bestemme f(g(3)) hvor funktionen f's forskrift er kendt. Forskrften for g(x) skal aflæses ud fra billedet men jeg er i tvivl om hvordan man aflæser de besteme værdier.

Tak på forhåmd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2021 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{lllll} \textbf{Afl\ae s }g(3)\\\\ \textbf{Inds\ae t den afl\ae ste}\\ \textbf{v\ae rdi som }x\\ \qquad \qquad \qquad \! \! \textbf{i: }&f(x)=3\cdot x-7 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2021 af AMelev

#0

Forskrften for g(x) skal aflæses ud fra billedet men jeg er i tvivl om hvordan man aflæser de besteme værdier.

Du skal ikke aflæse forskriften for g(x), men netop en bestemt værdi.
y = g(x) er 2.koordinaten til det grafpunkt, der har 1.koordinat x.
Du skal altså aflæse g(3) som 2.koordinaten til det grafpunkt, der har 1.koordinaten 3.


Skriv et svar til: grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.