Kemi

Casein og prolin - mælk

31. januar 2021 af sarakandersen - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg sidder med nogle spørgsmål omkring et forsøg med mælk og casein, som jeg håbede der var nogle der kunne have lyst til at hjælpe med. Spørgsmålene er:

1) Brug figurerne herunder til at forklare opbygningen af både undermicellen og micellen. Indrag betydningen af calciumphosphatgrupperne. Hvor findes K-casein primært? (har vedhæftet figureren)

2) Casein indeholder et højt antal af aminosyren prolin. Hvilke egenskaber med hensyn til opløselighed er det med til at give csein ved neutral pH?

3) Hvilken type intermolekylære binding kan aminosyren prolin indgå i? Begrund dit svar

4) Hvorfor klumper mælken ikke så snart der kommer en smule eddike i. Inddrag de to figurer under teoriafnsittet i forklaringen. Hvor kommer hydronerne fra?


Skriv et svar til: Casein og prolin - mælk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.