Matematik

Diameter (Geogebra)

01. februar 2021 af MAYA15 - Niveau: C-niveau

Hej.
Er der nogle herinde, som er god til Geogebra?
Jeg skal nemlig løse denne opgave på Geogebra i Cas-værktøj. Jeg ved bare ikke helt hvordan man gør. Er der nogen som kan hjælpe?

Her er opgaven:

Figuren viser en regnvandstønde. Sådanne tønder kan købes i forskellige størrelser. 

Rumfanget V af tønden (målt i m³) kan med god tilnærmelse beregnes med formlen:

                V = 0,70 * h * d²  , 


hvor d er tøndens diameter på det bredeste sted (målt i meter). 

a) Bestem tøndens diameter d, når rumfanget V er 0,25 m³, og højden h er  0,85 m. 

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2021 af mathon

                      d=\sqrt{\frac{V}{0.70\cdot h}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2021 af StoreNord

I Geogebra's skal du skrive:      0.25 = 0.70 0.85* x^2

og så klikke på   x=     eller   x≈

(så fik jeg lært dèt)    :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2021 af mathon

                      d=\sqrt{\frac{0.25\;m^3}{0.70\cdot (0.85\;m)}}=0.6482\;m=64.82\;cm


Skriv et svar til: Diameter (Geogebra)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.