Matematik

Andengradspolynomiet

03. februar 2021 af jepp7815 - Niveau: B-niveau

Hej

Har en opgave om at bestemme konstanten a, som jeg gerne vil have hjælp til

Har vedlagt opgaven samt mit eget bud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2021 af PeterValberg

Det ser da meget fornuftigt ud :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2021 af ringstedLC

Alternativ:

\begin{align*} f(x) &= a\,x^2-4x-10 \\ f'(x) &= 2a\,x-4 \\ f'(-2)=0 &= 2a\cdot (-2)-4\Rightarrow a=-1 \end{align*}

Fint med kontrol!


Svar #3
03. februar 2021 af jepp7815

Ville det være ok, med den måde som jeg gjort det på?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2021 af ringstedLC

Ja da, ellers havde jeg kommenteret på #1.

Med "alternativ" menes jo kun, at du også kunne have brugt din nyeste viden om parablen, nemlig dens diff.-kvotient.

Efterhånden har du lært flere metoder til at løse de samme opgaver. Du må bruge dem alle sammen, også dem du ikke har lært, men selv er kommet frem til. Alt er "legalt" i matematik sålænge du overholder de matematiske regler. Når du så ovenikøbet laver kontrol med en anden metode, viser det jo, at du har styr på tingene.

Bemærk forresten; kontrollen behøves ikke afleveret, men er en god ting på kladden, så du er mere sikker på maks,-point i de opgaver som der er styr på. Her tænker jeg navnlig på 1. del, uden hj.-midler. 

En opgave kan dog være forlangt løst med fx vektorberegning. Så bruges denne selvfølgelig. Det kan skyldes, at der fx ikke er andre vektoropgaver i sættet og at sættet på denne måde tester dig i emnet.


Svar #5
08. februar 2021 af jepp7815

Mener du sådan her:


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2021 af ringstedLC

#5: Nej, læs #2 igen.

- Funktionen er skrevet op

- Funktionen er differentieres.

- Ligningen opstilles og løses.


Svar #7
08. februar 2021 af jepp7815

Forstår ikke hvad du mener her
Skal man ikke isolerer a?

Skriv et svar til: Andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.