Matematik

Ligning for tangenten

03. februar 2021 af Emilie76 - Niveau: A-niveau

Hej 

En funktion f er en løsning til differentialligningen 
dy/dx = (x*y + 2)/x;

Grafen for f går gennem punktet P(5, 2);

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f  P;

Jeg har fundet frem til 

dy/dx = (x*y + 2)/x = (5*2 + 2)/5 = 12/5 = 2,4

2,4 = a

Svaret skal give y = 2,4*x - 10. 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal finde frem til -10


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Tangentligning i }P(5,2)\\& y=\left ( \frac{5\cdot 2+2}{5} \right )\cdot (x-5)+2\\\\& y=\frac{12}{5}x-12+2\\\\&y=2.4x-10 \end{array}


Svar #2
03. februar 2021 af Emilie76

#1

\small \begin{array}{lllll} \textup{Tangentligning i }P(5,2)\\& y=\left ( \frac{5\cdot 2+2}{5} \right )\cdot (x-5)+2\\\\& y=\frac{12}{5}x-12+2\\\\&y=2.4x-10 \end{array}

Tak for hjælpen, Hvordan når du frem til -12+2


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2021 af ringstedLC

Brøken ganges ind i parentesen og reduceres.


Svar #4
03. februar 2021 af Emilie76

#3

Brøken ganges ind i parentesen og reduceres.

Nårrhh taak, nu giver det mening


Skriv et svar til: Ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.