Matematik

Bestem vinkel C i trekant ABC

06. februar 2021 af Mariassssssss - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har brug for hjælp til dette spørgsmål.  (vedhæftet fil)

De to fotos på figur 1 viser en kunstkalender, set forfra og fra siden. 
Figur 2 viser et tværsnit af kalenderen set fra siden. Nogle af kalenderens mål fremgår af 
figuren. Målene er angivet i cm.

a) Bestem vinkel C i trekant ABC. (Jeg har løst denne) 

b) Bestem vinkel C i trekant CDE, samt længden af siden ED. 

Jeg har løst a men har brug for hjælp til hvilken formel jeg skab bruge til at beregne b både for at finde vinkel C og finde siden ED. 

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Mat trekant.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2021 af mathon

Vinkel C i trekant CDE
er
                  \small 180\degree-(\textup{vinkel C i trekant} ABC + 90\degree)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2021 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \angle ACB+90^{\circ}+\angle DCE &= 180^{\circ} \end{align*}


Svar #4
07. februar 2021 af Mariassssssss

kan en af jer ikke forklarer det og hvorfor i bruger vinkel C


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2021 af mathon

Det vides, at
                         \small \angle ACB+90\degree +\angle ECD=180\degree

                         \small \small \angle ACB +\angle ECD=90\degree

                         \small \angle ECD=90\degree-\angle ACB

                         \small \small \angle ECD=69.89\degree=20.11\degree


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2021 af mathon

                         \small \left | ED \right |=4.0\cdot \sin(20.11\degree)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2021 af ringstedLC

#5: Tillader mig lige:

\begin{align*} \angle ECD &= 90^{\circ}-\angle ACB \\ \angle ECD &= {\color{Red} 90^{\circ}-69.89^{\circ}}=20.11^{\circ} \end{align*}

#4: Så har du to vinkler og en hypotenuse.


Svar #8
07. februar 2021 af Mariassssssss

Tak for hjælp 

Jeg har lige et sidste spørgsmål til denne opgave 

c) Undersøg, om kalenderen er for høj til at kunne stå i en reol, hvor der er 17,0 cm
    mellem hylderne. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. februar 2021 af ringstedLC

c) Beregn hvor højt der er op til B.


Skriv et svar til: Bestem vinkel C i trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.