Matematik

En parabel er graf for funktionen - Bestem koordinatsættet og tegn parablen i et passende koordinatsystem?

08. februar 2021 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe med denne opgave? Jeg synes ikke rigtig jeg kan finde ud af den.

Vedhæftet fil: 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2021 af peter lind

se formel 87 side 17 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2021 af ringstedLC

a) Brug toppunktsformlen.

b) Afsæt toppuntet. Bestem og afsæt parablens rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2021 af mathon

                  \small f(x)=x^2-4x-5=(x-2)^2+(-9)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2021 af janhaa

a)

f ' (x) = 2x - 4 = 

2x = 4

x = 2

min:

f (2) = 4-8-5 =  -9


Svar #5
09. februar 2021 af ENERQIA (Slettet)

#4

a)

f ' (x) = 2x - 4 = 

2x = 4

x = 2

min:

f (2) = 4-8-5 =  -9

Hvordan har du lavet mellemregningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2021 af ringstedLC

I #4 benyttes, at parablens hældning i toppunktet er 0. Det vil sige, at:

\begin{align*} f'(x_T))=0 &= 2x_T-4 \\ x_T &= 2 \\ (x_T,y_T) &= \bigl(2, f(2)\bigr) \end{align*}


Skriv et svar til: En parabel er graf for funktionen - Bestem koordinatsættet og tegn parablen i et passende koordinatsystem?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.