Matematik

annuitetsopsparing

09. februar 2021 af pandaelsker - Niveau: A-niveau

På en annuitetsopsparing indbetales 2000 kr. pr. halvår til en halvårlig rentefod på 1,5 %.

a) Bestem annuitetens værdi efter 8 år.

b) Er det en fordel i stedet at indbetale 1000 kr. i kvartalet til en rentefod, der er halvt så stor, stadig i 8 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2021 af peter lind

a) An = y*( (1+r)n-1)/r  efter n kvartaler  y=ydelse n antal terminer r rentefoden

b) beregn på samme måde men med dobbelt så stor n og halvt så stor rente

du kan også se på kapitalformlen


Svar #2
09. februar 2021 af pandaelsker

i den første opgave (A) har jeg lavet min antal terminer om til halvår, så det bliver n=16, fordi både min rente og ydelse er halvårlige. Jeg har også fået svaret i A til 35864,74 og B til 36014,83.

kan i tjekke om det er rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2021 af ringstedLC

#2: Det er korrekt.


Skriv et svar til: annuitetsopsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.