Matematik

En parabel er graf for funktionen - Bestem koordinatsættet og tegn parablen i et passende koordinatsystem

09. februar 2021 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe med denne opgave? Jeg synes ikke rigtig jeg kan finde ud af den.

Vedhæftet fil: 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2021 af AMelev

                         

a) Benyt toppuntsformlen - søg på Google eller i din bog.
     a = 1, b = -4 og c = -5

b) Udnyt, at parablen er symmetrisk om den lodrette linje gennem toppunktet og har grenene opad, da a >0. Beregn et par støttepunkter.


Skriv et svar til: En parabel er graf for funktionen - Bestem koordinatsættet og tegn parablen i et passende koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.