Matematik

andengradspolynomium hjælp

11. februar 2021 af hq02 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2021 af AMelev

                    
c = P(0), P(5) = 36 og b = P'(0) = tangenthældning i A


Svar #2
11. februar 2021 af hq02

Hvad får jeg så? er lidt forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2021 af janhaa

P(0) = c = 1

25a + 5b + 1 = 36

P'(0) = -3

P ' = 2ax + b 

P '(0) = b = -3

25a - 15+1 = 36

25a = 50

a = 2


Svar #4
11. februar 2021 af hq02

tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2021 af mathon

                                  \small \begin{array}{llllll} P(x)=y=ax^2+bx+1\\\\ 36=a\cdot 5^2+b\cdot 5+1\\\\ 25a+5b=35\\\\\\ P{\, }'(x)=2ax+b\\\\ P{\, }'(0)=2a\cdot 0+b=-3\\\\ b=-3\\\\\\ 25a+5\cdot (-3)=35\\\\ 25a=35+15\\\\ a=2\\\\\\ P(x)=2x^2-3x+1 \end{array}


Skriv et svar til: andengradspolynomium hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.