Fysik

Henfaldskonstanten

12. februar 2021 af Janne91 - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg skal udregne henfaldskonstanten k  i enheden år ^-1

Halveringtiden er 1,36 år

Bruger formlen, hvor jeg sætter 1,36 ind på k plads

T_{1/2}=\frac{In(2)}{k}

Er henfaldskonstanten så 0,509667^-1 år ?

Og hvordan omregner jeg dette til enheden s^-1 ?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2021 af mathon

                              \small \begin{array}{lllll} T_{\frac{1}{2}}=1.36\;\textup{\aa r}=4.29\cdot 10^7\;s\\\\ k=\frac{\ln(2)}{4.29\cdot 10^7\;s}=1.62\cdot 10^{-8}\;s^{-1} \end{array}


Svar #2
13. februar 2021 af Janne91

Tak.


Skriv et svar til: Henfaldskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.