Kemi

Afstemning - reaktioner

15. februar kl. 18:38 af PelleEmil - Niveau: C-niveau

Hej Alle 

Hvordan kan jeg afstemme denne reraktion? Har prøvet selv, men er gået helt i stå - håber der en som kan hjælpe og som kan give en forklaring. 

Der stod følgende i opgaven: 

Husk at afstemme. og husk at der tolkes baglæns. 

NaHCO(s) --> Na2O (s) + CO2(g) + H2O (g) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar kl. 19:02 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar kl. 19:22 af janhaa


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. februar kl. 20:59 af AngelOneOne

Hej,

Afstemning af kemiske reaktioner

Antallet af atomer eller molekyler af hvert stof er vist med koefficienterne i ligningen. Fordi atomer ikke kan dannes eller ødelægges i en kemisk reaktion, skal en kemisk ligning afstemmes, således at der er nøjagtigt det samme antal af atomer af hvert grundstof på begge sider af ligningen.

Der er ikke nogle faste regler for afstemning af kemiske ligninger. At lære hvordan det gøres, er udelukkende et spørgsmål om øvelse. Afstemning af de fleste kemiske ligninger kan opnås ved at følge de retningslinjer der er forklaret herunder:

• Når den korrekte kemiske formel for en forbindelse er skrevet i en ligning, så ret det aldrig.

• Vælg den forbindelse med de største antal atomer. Begynd så med at afstemme det grundstof i den forbindelse der har flest atomer. Antallet af atomer af et grundstof, skal være det samme på begge sider af reaktionspilen. Som en tommelfingerregel, bør dette første grundstof ikke være hydrogen, oxygen, eller en polyatomar ion.

• Afstem atomerne for hvert grundstof i forbindelserne ved at placere den korrekte koefficient foran det kemiske symbol eller formel.

• Afstem dernæst de polyatomare ioner. I nogle tilfælde, må koefficienten tildelt i punkt 3 tilrettes for at afstemme den polyatomare ion.

• Afstem hydrogenatomerne som det næste og herefter oxygenatomerne. Hvis disse grundstoffer er den polyatomare ion, skulle det ikke være nødvendigt at afstemme dem igen.

• Alle koefficienter skal være hele tal. Koefficienterne reduceres til det lavest mulige forhold.

• Så simpelt som det lyder, så gennemcheck hvert grundstofs antal igen, da dette vil forhindre at grundstofferne medtages dobbelt, eller atomer udelades.

/angel

- - -


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson


Svar #4
15. februar kl. 21:04 af PelleEmil

Okay mange tak:)


Skriv et svar til: Afstemning - reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.