Fysik

Fysik

15. februar 2021 af Onana000 - Niveau: A-niveau

Hvad er forskellen på det to formler. Jeg forstår ikke den anden formel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2021 af janhaa

T => T^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2021 af janhaa

(2\pi)^2 = 4\pi^2

etc...


Svar #3
15. februar 2021 af Onana000

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2021 af janhaa

what, A-level?

And you can't isolate?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2021 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2021 af MatHFlærer

At isolere k er en smal sag. Som janhaa skriver, så bør du kunne isolere k.

T^2=\frac{4\pi^2}{k}\cdot m \iff k\cdot T^2=4\pi^2\cdot m \iff k=\frac{4\pi^2\cdot m}{T^2}


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

T = 2\cdot \pi \sqrt{\frac{m}{k}}

Kvadreres på begge sider af lighedstegnet:

\\T^{2} =\left ( 2\cdot \pi \sqrt{\frac{m}{k}}\right ) ^{2} \\ = 4 \cdot \pi^{2} \left ( \sqrt{\frac{m}{k}} \right )^{2} \\ = 4 \cdot \pi^{2} \frac{m}{k} \\ = \frac{4\cdot \pi^{2}m}{k} \\ = \frac{4\cdot \pi^{2}}{k}\cdot m


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.