Fysik

planeters densitet

21. februar 2021 af pandaelsker - Niveau: B-niveau

ville bare gerne hører hvad formlen er for densitet i dette tilfælde

Haumea har en masse på 4,0·10^21kg og en gennemsnits radius på 780km. 

Beregn Haumeas gennemsnitlige densitet under antagelse af at Haumea er kugle formet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2021 af ringstedLC

Den er som for enhver en anden kugle:

\begin{align*} \rho &= \frac{V_{kugle}}{m} \end{align*}

Kuglen findes i FS.


Svar #2
21. februar 2021 af pandaelsker

så jeg har fået volumen til at være 1,9878*10^18

og så fået min densitet  til  at være 0,000497

er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2021 af ringstedLC

#1 rettelse:

\begin{align*} \rho &= \frac{m}{V_{kugle}} \end{align*}

#2: Nej, men desværre blev du forkert hjulpet. Husk: Altid enheder i fysik.

\begin{align*} \rho_{Haumea} &= \frac{4\cdot 10^{21}}{1.9878\cdot 10^{18}}\;\left (\frac{kg}{m^3}\right ) \\ &= 2012.3\,\text{kg pr.\,m}^3 \\ \rho_{Jorden} &= 5515\,\text{kg pr.\,m}^3 \\\end{align*}

NB. Håber at du undrede dig over en densitet på 0.5 g/m3.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2021 af AngelOneOne

#2 + #3

Det er generelt en rigtig god ide, altid at huske enheder i de fleste naturvidenskabelige fag, da du ofte vil kunne se på enheden du ender op med efter beregningen, om der er et eller andet der er gået galt undervejs - I formlen i #1, ville du f.eks. være endt op med enheden rumfang (her m3)/masse (her kg) hvilket jo ikke er den korrekte enhed for massefylde der jo som bekendt har enheden masse/rumfang og ikke rumfang/masse ;o)

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: planeters densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.