Matematik

Om en ikke retvinklet trekant oplyses - Bestem a, B og C

24. februar 2021 af JulieH004 - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg opgaven? 

Hvilken formel skal jeg bruge?

Vedhæftet fil: 2.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2021 af AMelev

                 
Prøv at tegne en skitse og sætte mål på.
Benyt Cos-relationen FS side 9 (39)

Du kan også bruge sin-relationen FS side 9 (40), men så skal du være obs på, at sin-ligninger har to mulige løsninger i forhold til vinkler i trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2021 af mathon

Benyttes sin-relationen
vurderes vinkelstørrelserne ud fra en skitse.

Overfor en mindre side ligger en mindre vinkel:

            B < 14°
dvs
           C > (180° - (2 · 14º))  = 152° dvs C er stump.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2021 af mathon

           \small \small \begin{array}{llr} a=\sqrt{b^2+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot \cos(A)}= \sqrt{3^2+8^2-2\cdot 3\cdot 8\cdot \cos(14\degree)}&=&5.14\\\\ C_{spids}=\sin^{-1}\left ( \frac{8\cdot \sin(14\degree)}{5.14} \right )=22.119\degree\\\\ C=180\degree-C_{spids}=180\degree-22.119\degree&=&157.9\degree\\\\ B=\sin^{-1}\left ( \frac{3\cdot \sin(14\degree)}{5.14} \right )&=&8.1\degree \end{array}


Skriv et svar til: Om en ikke retvinklet trekant oplyses - Bestem a, B og C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.