Matematik

Differentialligning

25. februar 2021 af Emilie76 - Niveau: A-niveau

Hej er der en som kan hjælpe med denne opgave

I en model kan udviklingen af træmassen i en bestemt skov beskrives ved en funktion 
M, hvor M(t) betegner træmassen (målt i kg) til tidspunktet t (målt i år). I modellen er væksthastigheden i træmassen proportional med træmassen. Det oplyses, at propotionalitetkonstanten er 1,04


a) Opskriv en differentialligning, som M må opfylde


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2021 af peter lind

dM/dt = 1,04*M


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2021 af mathon

Hvad mener du: "...proportional med" betyder"?

OK
         spørgsmålet blev uaktuelt.


Svar #3
25. februar 2021 af Emilie76

#1

dM/dt = 1,04*M

Hej tak for hjælpen. Hvordan fandt du frem til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2021 af peter lind

dM/dt er hastigheden hvormed træmasse vokser, at dene hastighed er proportional med massen betyder at den kan skrives som k*M og at proportionalitetskonstanten er 1,04 betyder at k = 1,04


Svar #5
26. februar 2021 af Emilie76

#4

dM/dt er hastigheden hvormed træmasse vokser, at dene hastighed er proportional med massen betyder at den kan skrives som k*M og at proportionalitetskonstanten er 1,04 betyder at k = 1,04

Nårrh tak det giver mening 


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.