Matematik

Hjælp til bestemmelse af forskrift for 2. gradsfunktion

25. februar 2021 af FrankJohansen - Niveau: B-niveau

Hey, 

Søger hjælp til hvordan man bestemmer forskriften for en 2. gradsfunktion blot ved at kigge på grafen...

Håber i kan hjælpe en 1.g'er i nød.

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2021 af peter lind

 Røddere kan du aflæse. Det er hvor kurven skærer x-aksen. Midt mellem disse rødder er toppunktet, som du kan aflæse, og dermed bestemme a


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2021 af AMelev

Du kan også aflæse c = f(0) og bruge den til at beregne a.


Svar #4
25. februar 2021 af FrankJohansen

Peter Lind, kan du evt. uddybe hvordan man bruger disse til at bestemme a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2021 af AMelev

Hvis du tager a), så har du, at parablen har nulpunkterne xN1 = -1 og xN2 = 5.
Det betyder, at p(x) = a·(x-xN1)·(x-xN2) = a·(x+1)·(x-5) =....
Så indsætter du en kendt værdi, fx p(2) = 9 eller p(0) = c = 5, og løser ligningen mht. a.


Svar #6
25. februar 2021 af FrankJohansen

tusind tak


Skriv et svar til: Hjælp til bestemmelse af forskrift for 2. gradsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.