Matematik

HJÆLLLLPPPPPPPPP

26. februar 2021 af Mountifakol - Niveau: A-niveau

En der vil hjælpe. Ved ikke hvordan jeg løser opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2021 af Moderatoren

Prøv at læse Betingelser for brug af Lektieforum på Studieportalen.dk

Så kan du fremover oprette tråde, som flere ser – og giver dig bedre hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\&& f(x)=y=\left ( 5-x \right )\cdot \sin(x)\quad 0\leq x\leq 5\\\\& \textup{Sk\ae ring med}\\& x\textup{-aksen kr\ae ver:} \\&& 0=\left ( 5-x \right )\cdot \sin(x)\quad 0\leq x\leq 5\\\\&& x=\left\{\begin{matrix} 0\\\pi \\ 5 \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2021 af mathon

     \small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\& \textup{Rumfanget af et }\\& \textup{omdrejningslegeme}\\& \textup{beregnes:}\\&& V_x=\pi\cdot \int_{a}^{b}\left ( f(x) \right )^2\mathrm{d}x\\\\& \textup{Definer }k\textup{ og }f(x)\textup{:}\\&& \textup{Define }k=5\\\\&& \textup{Define }f(x)=(k-x)\cdot \sin(x)\mid 0\leq x\leq k\\\\\\& \textup{Rumfangsberegning:}\\&& V_x=\pi\cdot \int_{0}^{2}\left ( f(x) \right )^2\mathrm{d}x\\\\\\ \textbf{c)}\\& k\textup{ er ikke l\ae ngere}&\textup{konstant}\\\\& \textup{hvorfor:}&\textup{DelVar }k\\\\& \textup{Sk\ae ring med}\\& x\textup{-aksen:}\\&& x=\left\{\begin{array}{lll} 0\\\pi \\ k&k\in\left [ 4;6 \right ] \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2021 af mathon

     \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{c)}\\& \textup{Arealforhold:}\\&& \frac{A_M}{A_N}=\frac{\int_{0}^{\pi}f(x)\,\mathrm{d}x}{\int_{\pi}^{k}f(x)\,\mathrm{d}x}=7\\\\&& \textup{solve}\left (\int_{0}^{\pi} f(x)\,\mathrm{d}x=7\cdot \int_{\pi}^{k} f(x)\,\mathrm{d}x,k \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2021 af mathon

fortegnskorrektion:

     \small \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{c)}\\& \textup{Arealforhold:}\\&& \frac{A_M}{A_N}=\frac{\int_{0}^{\pi}f(x)\,\mathrm{d}x}{\int_{\pi}^{k}-f(x)\,\mathrm{d}x}=7\\\\&& \textup{solve}\left (\int_{0}^{\pi} f(x)\,\mathrm{d}x=7\cdot \int_{\pi}^{k} -f(x)\,\mathrm{d}x,k \right ) \end{array}


Skriv et svar til: HJÆLLLLPPPPPPPPP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.