Fysik

Arbejde og energi

26. februar 2021 af htxelevinød - Niveau: B-niveau

En stålkugle falder fra en højde af 4 m ned på en gulvflade. Ved stødet mister kuglen 13 % af sin kinetiske energi.

a. Hvor højt når kuglen i opspringet?
b. Hvor mange stød skal der til, før kuglen ikke når over de 2 m i opspringet.

Hvordan løses følgende opgaver?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2021 af mathon

Ses der bort fra vekselvirkning med luften
har du
                  \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)} \\&&E_{pot}=E_{kin}=m\cdot g\cdot h\\\\& \textup{Efter }n\textup{ opspring}&m\cdot g\cdot h_n=m\cdot g\cdot h_0\cdot 0.87^n\\\\&& h_n=h_0\cdot 0.87^n\\\\&& h_1=(4\;m)\cdot 0.87\\\\\\ \textbf{b)}\\&& h_n=(4\;m)\cdot 0.87^n< 2\;m\\\\&& 0.87^n< 0.5\\\\&& \ln(0.87)\cdot n< \ln(0.5)\\\\&& n> \frac{\ln(0.5)}{\ln(0.87)}\\\\&& n>5 \end{array}


Skriv et svar til: Arbejde og energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.